Solutii2017-04-29T13:19:31+02:00

ACCES MOBIL LA EMAIL

Odata cu evolutia telefoanelor mobile si a retelelor de telefonie mobila, acestea au inceput sa suplineasca tot mai mult functiile calculatoarelor. Astfel, email-ul poate fi accesat astazi cu usurinta de pe un telefonul mobil. Pe langa smartphone, putem accesa email-ul si prin intermediul unei tablete sau al laptopului.

Acces mobil la email

Exista mai multe solutii de acces mobil la email: Microsoft Exchange, BlackBerry Enterprise Server, Linux, servicii in cloud. Microsoft Exchange este solutia de email de la Microsoft. Pe langa functia de email, permite partajarea contactelor si a calendarului intre diversi utilizatori. Foloseste ActiveSync pentru sincronizarea cu dispozitivele mobile, acestea pot fi instalate cu Android, iPhone, Windows Mobile. Exista si varianta in cloud pentru Microsoft Exchange, si anume Office 365.

COMUNICATII WIRELESS

Utilizatorii pot avea acces la informatii oriunde in companie. Acest lucru stimuleaza productivitatea acestora, deoarece unii angajati au nevoie sa migreze dintr-o zona in alta in cadrul companiei. Folosind retelele cu fir deplasarea utilizatorilor nu era atat de facilitata.

COMUNICATII WIRELESS

Pentru a implementa o retea wireless si a avea acces la informatii de oriunde in companie, este nevoie de unul sau mai multe puncte de acces sau rutere wireless. Acestea trebuie dimensionate si pozitionate in functie de spatiul care trebuie acoperit cu semnal, numarul de dispozitive care se vor conecta in aceeasi zona si volumul de trafic pe care il vor face. De asemenea, trebuie luat in considerare ce nivel de securitate este nevoie si, bineinteles, solutia trebuie sa poate sustine o crestere ulterioara a afacerii.

MANAGEMENTUL STATIILOR DE LUCRU

Accesul la documentele interne si colaborarea intre utilizatori reprezinta o nevoie de baza pentru o companie. Modalitatea in care acest lucru se poate realiza intr-un mod sigur, fara a exista riscul ca documente sa fie accesate de un utilizator neautorizat , presupune gestiunea centralizata a accesului si a securitatii statiilor de lucru

Managementul statiilor de lucru

O solutie de management a statiilor de lucru asigura securitatea accesului la statiile de lucru si a resurselor de tiparire si securitatea datelor stocate intr-o companie, precum si gestiunea controlata a utilizatorilor si a statiilor de lucru. Astfel, se obtine o productivitate crescuta a utilizatorilor prin minimizarea intreruperilor, reducerea timpilor necesari pentru operatiunile de mentenanta a sistemelor  care asigura buna functionare a acestora.

VIRTUALIZAREA DATELOR

Virtualizarea este o solutie recomandata companiilor, ce aduce beneficii directe asupra resurselor IT, mai ales datorita flexibilitatii sporite a acestora. Virtualizarea permite un management inteligent al resurselor: independenta hardware si izolarea resurselor, compatibilitate si simplificarea activitatilor de administrare, copiere, backup sau deployment.

VIRTUALIZAREA DATELOR

Virtualizarea serverelor le va creste rata de utilizare, va minimiza costurile si in acelasi timp va oferi si un grad mai mare de flexibilitate, un aspect important pentru a avea un avantaj competitiv. Pe acelasi principiu, cel de a consolida mai multe componente software pe un numar mai mic de dispozitive hardware, virtualizarea se poate realiza in orice zona din retea, solutiile fiind variate pentru fiecare zona.

Loading...

SOLUTII DE PROTECTIE A DATELOR (BACKUP)

In cazul in care nu exista o solutie de protectie a datelor sau cea aleasa nu este eficienta, orice companie risca sa piarda informatii critice pentru afacere, informatii ce nu mai pot fi recuperate. Implicit, compania poate pierde oportunitati, clienti, bani si timp investit in recuperare.

Solutii de protectie a datelor

O solutie de backup are in principal doua componente: partea hardware si partea software. Partea hardware este mediul pe care se face backup-ul. Partea software este aplicatia care realizeaza backup-ul. In zona de hardware exista echipamente dedicate pentru backup. Unele pot oferi redundanta la nivel de componente si pot avea viteze  diferite de transfer al datelor. Tendinta pietei este de scadere a pretului pe unitatea de stocare.

SOLUTII DE TELEFONIE IP

Un element cheie al afacerilor actuale il reprezinta comunicarea. Tocmai de aceea, suntem mereu in cautare de solutii pentru eficientizarea si optimizarea sistemelor de comunicatie, solutiile VoIP adaptandu-se perfect pentru situatia economica actuala, permitand in acelasi timp adaugarea de noi facilitati comparativ cu telefonia clasica, dar si eficientizarea costurilor de comunicare.

Solutii IT VoIP

Solutiile VoIP presupun inlocuirea centralei traditionale de telefonie cu un server specializat in comunicatii care comunica prin intermediul aceleiasi retele locale folosite pentru transmisia de date cu clientii de telefonie. Clienti care pot folosi telefoane de birou, aplicatii instalate pe computerele deja existente, dar dotate suplimentar cu casti si microfon sau chiar dispozitive mobile, inclusiv telefoane mobile.

SOLUTII DE CLOUD COMPUTING

Conceptul de cloud computing este relativ nou in informatica si se refera la utilizarea de memorie si capacitatea de stocare, calcul de calculatoare, servere partajate si interconectate prin intermediul internetului, fara ca utilizatorul sa aiba nevoie sa cunoasca amplasarea sau configuratia fizica a sistemelor care furnizeaza aceste servicii.

Cloud computing

Cu ajutorul unei solutii de cloud, castigurile unei companii pot fi la nivel financiar, prin faptul ca, pentru a acoperi un necesar de resurse informatice pentru o perioada scurta de timp, se evita achizitionarea acestora. Compania poate avea un magazin online, care in urma unor campanii de reduceri poate avea un nivel de accesari foarte mare. Castigurile sunt la nivel de flexibilitate, intrucat in cloud, o companie are acces la cele mai noi tehnologii.

SOLUTII DE PROTECTIE ANTISPAM

Mesajele electronice nesolicitate (spamul) reprezinta o problema care afecteaza din ce in ce mai mult orice utilizator de email. Pentru o eficientizare a contului de email, se poate opta la o solutie care garanteaza protectie antispam.O solutie antispam ajuta la economisirea de resurse prin faptul ca spamul nu ajunge pe serverul de mail sau in casuta noastra de mail.

Protectie antispam

Solutiile antispam sunt special concepute pentru a impiedica mesajele de spam sa ajunga in casuta de email. Prin implementarea unei solutii antispam se elimina pierderile de productivitate generate de spam, cat si posibilitatea de infectare cu un virus informatic in anumite cazuri.Pentru ca o solutie antispam sa fie cat mai eficienta, aceasta trebuie sa respinga mesajele spam intr-un procentaj cat mai mare.

0
CLIENTI FERICITI
0
INTERVENTII RAPIDE
0
PROBLEME SOLUTIONATE
0
ABONATI